Sinaasappel Abrikoos yoghurtcake
Geniet van deze heerlijke sinaasappel-abrikoos cake met de Optimel Limited Edition yoghurt sinaasappel-abrikoos!
Ingrediënten
- 250 gram Optimel yoghurt Limited Edition Sinaasappel-Abrikoos
- 180 gram suiker
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 140 gram zonnebloemolie
- 2 eieren
- Snuf zout
Benodigdheden
- Cakevorm
- Bakpapier
- Olie om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Zelf vind ik het fijn om het blik met bakpapier te bekleden.
- Meng de olie, eieren en de Optimel sinaasappel-abrikoos yoghurt door elkaar. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe. Mix dit geheel tot een glad cakebeslag.
- Giet dit mengsel in het cakeblik.
- Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker.
- Laat hem afkoelen even in het blik en daarna op een rooster.