Stracciatella ontbijtmuffins

  • 10 minuten voorbereiding
  • 25 minuten kooktijd
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 150g Optimel Magere kwark Stracciatella smaak

  • 200g bloem

  • 3 eieren

  • 100g suikervervanger

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • 50 g chocoladedruppels (of pure chocolade)

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinvorm met papiertjes. Of kies net zoals ik voor een siliconen muffinvorm en vet deze dan een klein beetje in met olie of een bakspray.

  2. Klop de eieren samen met de olie en kwark los. Roer hier met een spatel de droge ingrediënten door.

  3. Zorg dat je een glad beslag hebt. Voeg dan de chocoladedruppels toe en roer nog een laatste keer goed door.

  4. Verdeel het beslag over 6-7 muffinvormpjes. Het makkelijkste gaat dit met een ijslepel, maar je kunt ook 2 lepels gebruiken. Zorg dat de vormpjes voor maximaal 3/4 deel is gevuld.

  5. Schuif het bakblik voor ongeveer 25 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

  6. Laat de muffins 10 minuten in de vorm afkoelen en haal ze daarna uit het bakblik en laat verder op een rooster of bord afkoelen.