Stoofpeertjes rijstepap
Healthyfoodlove

Stoofpeertjes rijstepap

Recept van blogger Healthyfoodlove
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
40 - 60 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

Schil de stoofperen en laat het steeltje zitten, het steeltje geeft veel smaak af tijdens het koken. Spoel de peertjes af en zet net onder water in een pan, voeg de rode wijn en 1 kaneelstokje toe. Kook de peertjes 30-45 minuten gaar. Ondertussen maak je de rijstepap. Doe het water in een steelpan en breng aan de kook, voeg dan de rijst, de amandelmelk en het kaneelstokje toe. Zet het vuur laag en laat de rijst koken totdat alle vocht opgenomen is, de rijst ingedikt is en heel smeuïg is geworden (dit duurt ongeveer 40 minuten). Is de rijst nog niet dik? Voeg dan wat melk of water toe en laat verder koken. Roer af en toe door, om aanbranden te voorkomen. Heb je rijst over en had je het dus al gekookt? Doe de gekookte rijst dan in een steelpan met dezelfde hoeveelheid melk en laat het op dezelfde manier koken totdat de rijst is ingedikt. Blijf eventueel melk toevoegen. Maak de rijstepap op smaak met zoetstof of honing. Zet de stoofpeertjes in het midden van een schaaltje en giet daar de rijstepap omheen, maak af met wat amandelschaafsel en speculaas yoghurt.

Ingrediënten

  • 100gr gekookte zilvervliesrijst
  • 300ml water
  • 200ml amandelmelk
  • zoetstof of honing naar smaak
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stoofperen
  • 50ml rode wijn
  • 2 eetlepels Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaassmaak, handje amandelschaafsel