Mini yoghurt taartjes

  • 360 minuten voorbereiding
  • 8 personen

Benodigdheden

  • Een siliconen bakvorm
  • Een handmixer

Ingrediënten: voor de bodem

  • 80 g dadels
  • 60 g amandelmeel
  • 50 g pecannoten
  • 2 el ahornsiroop

Ingrediënten: voor het taartje

Bereidingswijze

  1. Kook de pecannoten in ahornsiroop totdat de siroop dik wordt.
  2. Doe de pecannoten, dadels en amandelmeel vervolgens in de blender. Wanneer het een geheel wordt doe je het mengsel in de bakvormpjes.
  3. Klop vervolgens de slagroom op.
  4. Voeg de 200 gr Optimel Verwenmoment Yoghurt Lemon Cheesecake toe en roer het goed door.
  5. Doe 200 ml water in een pan en voeg daar al roerend de 2 zakjes Vegatine aan toe. Zodra het kookt, zet je het vuur uit.
  6. Voeg nu het mengsel warm bij de yoghurt. Roer het nog even goed door.
  7. Verdeel de yoghurt over de 8 vormpjes.
  8. Pak de lemoncurd erbij en doe een flinke eetlepel boven elk yoghurt.
  9. Laat ze in de koelkast opstijven voor minimaal 5 uur, beste een dag eerder. En daarna nog voor 30 minuten in de vriezer, zo gaan ze er makkelijk uit.
  10. Klop 100 ml slagroom op met zoetstof naar keuze of zonder.
  11. Nu pak je de vorm erbij en duw je ze er een voor een voorzichtig uit.
  12. Toefje slagroom erop en een framboos.
  13. Eet smakelijk!