Kokos Ananascake

  • 20 minuten voorbereiding
  • 40 minuten kooktijd
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 260g Optimel Yoghurt Griekse stijl naturel
  • 80g kokosrasp
  • 2 el bakpoeder
  • 60g honing of andere zoetmiddel
  • 3 eieren
  • 50 ml water
  • 50g ananas
  • 1 el honing
  • 170g tarwebloem
  • 100g havermeel

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de tarwebloem, de havermeel, de kokosrasp en het bakpoeder in een kom en meng.
  3. Voeg hier dan 160g Optimel Griekse Stijl Yoghurt Naturel, de honing, de eieren en het water bij, meng tot een glad beslag.
  4. Giet dit in de cakevorm.
  5. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de cake vervolgens goed afkoelen.
  7. Terwijl de cake aan het afkoelen is, maak je de frosting: pureer de ananas door de 100g Optimel Yoghurt Griekse stijl naturel met de honing.
  8. Smeer dit op de cake als hij is afgekoeld. Snijd de yoghurt cake vervolgens in 12 stukken.