Aardbeien smoothie

  • 10 minuten voorbereiding
  • 2 personen

Een snel ontbijt, een lekker tussendoortje of misschien zelfs een late night snack. Met een smoothie kun je alle kanten op. Maar verwar een smoothie niet met een shake. Weten waarom? Lees dan door. Of scroll direct naar beneden voor ons favoriete aardbeien smoothie recept.

 

Dit is het verschil tussen een smoothie en een shake

Hoewel een smoothie en een shake nog wel eens door elkaar worden gehaald, zijn het wel degelijk twee verschillende drankjes. Het verschil zit in de basis, maar ook in de textuur. Een smoothie heeft een basis van groenten of fruit, soms aangevuld met melk of yoghurt. Ook is een smoothie vaak dunner dan een shake. Een shake bevat voornamelijk ijs of melk, met af en toe een smaakmaker als toevoeging.

 

Is een smoothie gezond?

Fruit- en groentesmoothies zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Je zou dus kunnen stellen dat smoothies supergezond zijn. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat smoothies niet altijd als een bewuste keuze worden gezien. Want ondanks de basis van groente en fruit, zijn er ook een paar mitsen en maren. Zo bevat fruit relatief veel suiker. Maak je dus een smoothie met grote hoeveelheden fruit, dan krijg je ongemerkt veel fruitsuikers binnen. Ook raak je van het drinken van een smoothie minder snel vol dan van het eten van los fruit of groente. Maar maak je je smoothie op de juiste manier, met de juiste verhoudingen en de juiste ingrediënten, dan kun je er met een gerust hart van genieten.

 

Zo ga je voor een bewustere aardbeiensmoothie

Oke, dus niet te veel fruit en het liefst een aanvulling met weinig suikers. Dat komt goed uit, want niet alleen de yoghurt die we voor dit recept gebruiken, maar al onze producten bevatten 0% vet en geen toegevoegde suikers. Daarnaast bevatten verse of bevroren aardbeien meer voedingsstoffen dan aardbeien uit blik. Zo maak je van jouw aardbeien smoothie een lekker drankje en een bewuste keuze. En dat voelt goed.

 

Variëren kun je leren

Ons recept voor aardbeien smoothie is gemakkelijk en snel. Met slechts drie ingrediënten zet je in een handomdraai twee heerlijke smoothies op tafel. Het enige wat jij hoeft te doen is alles in de blender te gooien of te pureren met een staafmixer. Maar schroom niet om een beetje te experimenteren. Heb je toevallig nog een overrijpe banaan liggen of misschien zelfs wat komkommer over? Blend het eens mee! Wie weet kom je wel op heerlijke nieuwe recepten. Ruim je ook gelijk je koelkast een beetje op.

Ontdek het verschil

Klaar om het verschil tussen een smoothie en een shake te proeven? Probeer dan eens deze yoghurt granen shake. Met de frisse basis van Optimel Drinkyoghurt aardbei kers, aangevuld met verse sinaasappel. De granola maakt de shake een lekker en voedzaam drankje.

 

Deel of mail dit recept

Vind jij dat anderen dit recept ook moeten proberen? Of wil je het bewaren voor later? Klik op onderstaande knop om het te delen of naar jezelf te mailen. 

Ingrediënten aardbeien smoothie

Aardbeien smoothie recept

  1. Voeg de yoghurt met de diepvries aardbeien in een smalle hoge kom.
  2. Pureer het geheel met een staafmixer.
  3. Schep het mengsel in twee glazen.
  4. Snijd de verse aardbeien in partjes.
  5. Garneer de smoothies met de aardbeipartjes en een takje munt.