Bananenbrood
Maak je tussendoortje nu nog lekkerder met Optimel Drinkyoghurt limited edition peachy aardbei!
Ingrediënten
- 150 ml Optimel Drinkyoghurt limited edition peachy aardbei
- 225g spelt bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 50g roomboter
- 1 banaan
- 3 eieren
- 100g bevroren aardbeien/ mango
- 50g whey poeder
- Snuf zout/ vanille poeder
Bereidingswijze
- Mix de eieren met de Optimel drinkyoghurt en banaan om het beslag lekker luchtig te maken.
- Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, maar houd de aardbeien nog even achter de hand.
- Giet de helft van het beslag in een cake blik.
- Verdeel nu de aardbeien over het beslag en giet vervolgens het resterende cakebeslag erover heen.
- Bak in 30 minuten af op 180 graden (afhankelijk van de oven kan het langer zijn). Prik met een mes om te kijken of het brood klaar is. Wanneer het nog nat voelt, laat het brood dan nog even staan.