Overslaan en naar de inhoud gaan
Citroen kwarktaart
Benodigdheden
-
Een springvorm van 18 cm
-
Bakpapier
-
Kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.
Ingrediënten voor de bodem
-
125g mini speculaas ( gewone speculaas kan natuurlijk ook)
-
30g kokosolie (eerst wegen dan smelten)
Ingrediënten topping
-
300g Optimel Magere kwark citroen (wil je een dikkere topping, gebruik dan de hele bak kwark en 3 gelatineblaadjes)
-
2 gelatineblaadjes
-
half zakje Bolero Lemon Pie ( of 3 el agavesiroop )
-
Rasp van 1/4 citroen
Aan de slag
- Maal de speculaas fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten kokosolie erdoor.
- Druk dit goed op de bodem van het bakblik. Gebruik hiervoor een koude lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Meng de kwark in een pannetje samen met de geweekte gelatineblaadjes. Roer de poeder (Bolero) erdoor of de agavesiroop.
- Als laatste roer je de citroenrasp erdoor.
- Zet in de koelkast om op te stijven.