Cloudbreads

  • 10 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 2 personen

Ingrediënten

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits van 3 eieren de eiwitten en de eigelen in twee aparte bakjes.
  3. Voeg aan het kommetje met de 3 ei-gelen 3 grote eetlepels kwark toe.
  4. Voeg aan het kommetje met de 3 ei-witten een theelepel bakpoeder toe. Klop het eiwitmengsel samen op tot een luchtige massa. Het is een juiste dikte als je de kom met opgeklopt eiwit op de kop boven je hoofd kunt houden.
  5. Schep nu voorzichtig het ei-geel mengsel door de opgeklopte eiwitten.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep hier rondjes beslag op, dit worden je ‘cloudbreads’.
  7. Zet de bakplaat voor zo’n 20 á 25 minuten in de oven. Ze zijn gaar als de bovenkant bruin kleurt.
  8. Top af met extra yoghurt en vers fruit!