Cupcakes
Maak je lunch nu nog lekkerder met Optimel Magere kwark vanille!
Ingrediënten
- 1 bak Optimel Magere kwark vanille
- 250 ml zonnebloemolie
- ½ biologische citroen
- 150g kokosmeel
- snuf zout
- 1 el maanzaad
- 1 tl bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
- Meng zonnebloemolie, sap van ½ citroen, zest van 1 citroen, 150 ml vanille kwark, kokosmeel, 2 eieren en maanzaad met elkaar.
- Meng goed en voeg een snufje zout toe.
- Als het goed gemengd is kan het wat droger aanvoelen dan je gewend bent, maar dat komt doordat het kokosmeel wat meer vocht opneemt.
- Vet de cupcake vormpjes of tulbandvormpjes in en verdeel het deeg net tot onder aan de rand. Zet ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Haal ze eruit laat ze even afkoelen en schep vervolgens per cupcake een klodder vanille kwark erin.
- Verdeel als laatste nog wat citroen krulletjes eroverheen.