Glutenvrije havermout ontbijttaartjes
Maak je ontbijt nu nog lekkerder met Optimel Yoghurt Griekse stijl kers!
Voor de cups
- 70g glutenvrije havermout
- 2 grote zachte dadels
- 30g kokosolie
- 1 tl kaneel
- 1 tl honing
- Bakringen van 6 of 7 cm of een siliconen muffinvorm
- bakpapier
Voor de vulling
- Optimel Yoghurt Griekse stijl kers
- eventueel kan ook een laagje jam of geprakte frambozen
- 9 verse frambozen
- Granaatappelpitjes
- kokosvlokken
- Beetje poedersuiker ter decoratie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden;
- Smelt de kokosolie in de magnetron. Doe alle ingrediënten voor de cups in een keukenmachine en maar er een samenhangend geheel van;
- Vet de bakringen in en zet ze op een ovenplaat met bakpapier eronder. Verdeel het beslag op de bodem en zijkant van de bakring. Maak de boven ongeveer een 1/2 cm dik, je moet de cups nog wel lekker vol kunnen vullen met Griekse yoghurt;
- Bak de cups in 15 minuten gaar;
- Laat de cups 10 minuten afkoelen en haal de bakring van de cups. Heb je maar 1 bakring, herhaal dan bovenstaande. Heb je een siliconen muffinvorm, laat de cups dan helemaal afkoelen voor je ze uit de vorm wipt!;
- Laat de cups helemaal afkoelen en vul dan met een laag Griekse yoghurt en een laagje frambozensaus;
- Maak af met de verse frambozen.