Glutenvrije havermout ontbijttaartjes

  • 30 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 3 personen

Voor de cups

  • 70g glutenvrije havermout
  • 2 grote zachte dadels
  • 30g kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • Bakringen van 6 of 7 cm of een siliconen muffinvorm
  • bakpapier

Voor de vulling

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden;
  2. Smelt de kokosolie in de magnetron. Doe alle ingrediënten voor de cups in een keukenmachine en maar er een samenhangend geheel van;
  3. Vet de bakringen in en zet ze op een ovenplaat met bakpapier eronder. Verdeel het beslag op de bodem en zijkant van de bakring. Maak de boven ongeveer een 1/2 cm dik, je moet de cups nog wel lekker vol kunnen vullen met Griekse yoghurt;
  4. Bak de cups in 15 minuten gaar;
  5. Laat de cups 10 minuten afkoelen en haal de bakring van de cups. Heb je maar 1 bakring, herhaal dan bovenstaande. Heb je een siliconen muffinvorm, laat de cups dan helemaal afkoelen voor je ze uit de vorm wipt!;
  6. Laat de cups helemaal afkoelen en vul dan met een laag Griekse yoghurt en een laagje frambozensaus;
  7. Maak af met de verse frambozen.