Mini trifles met gepocheerde peer en karamel

Recept van blogger @foodiefeest

 • 20 minuten voorbereiding
 • 30 minuten kooktijd
 • 2 personen

Ingrediënten

Aan de slag

 1. Snijd de peren als volgt in partjes: halveer de peer en snijd beide helften weer doormidden. Nu heb je vier kwarten. Snijd deze weer in de lengte doormidden, en hierna nog eenmaal. Je hebt nu 16 schijfjes per peer.
 2. Zet vervolgens een kookpan op het vuur met daarin het water, de suiker, en het vanille extract. Voeg hier het kaneelstokje en de steranijs aan toe en breng het aan de kook.
 3. Zet zodra het water kookt het vuur laag, en voeg de partjes peer toe. Laat alles op laag vuur zo’n 20 minuten zachtjes stoven.
 4. Haal hierna met een schuimspaan alle stukken peer uit de pan en bewaar het kookvocht. Dit is de basis van de karamelsaus. Laat de peer op een bord afkoelen.
 5. Voeg de donkerbruine basterdsuiker, de slagroom en het snufje zout toe aan het kookvocht. Laat dit zo’n 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Roer af en toe. Overschrijd de kooktijd niet, want dan wordt de saus te stevig. Laat de saus licht afkoelen. Tijdens het afkoelen zul je merken dat de saus wat indikt.
 6. Nu kun je de trifles gaan opmaken. Zet hiervoor 2 mooie glazen klaar. Snijd de plakjes cake in kleine blokjes.
 7. Verdeel een paar van de blokjes cake over de bodem van de glazen. Schenk hierop wat karamelsaus. Leg er vervolgens een paar partjes gepocheerde peer op, gevolgd door weer wat karamelsaus. Schep hierop een laagje Optimel Griekse Stijl yoghurt vanille.
 8. Herhaal deze stappen voor een 2e laag. Eindig met wat peer bovenop, en strooi de gehakte amandelen erover. Genieten maar!