Snelle appeltaartjes met dadels
Maak je toetje nu nog lekkerder met Optimel Magere kwark Appel Kaneel!
Ingrediënten
- 2 flinke lepels Optimel Magere kwark appel kaneel
- 1 appel
- 50g volkoren biscuitjes
- 30 g ontpitte dadels
- 25 g hazelnoten
- 2 el zachte ongezouten roomboter
- Snufje kaneel
Bereidingswijze
- Hak 50 g volkoren biscuitjes, 30 g ontpitte dadels (in stukjes) en 25 g hazelnoten fijn in een keukenmachine en meng het met 1 el zachte ongezouten roomboter.
- Leg 2 metalen uitsteekringen (10 cm) op een snijplank bekleed met bakpapier
- Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de 2 ringen en druk het aan met de bolle kant van een eetlepel.
- Plaats de taartbodems ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Verwijder de metalen ringen van de taartbodems en leg deze op 2 bordjes.
- Schep 2 flinke lepels Optimel Magere kwark Appel Kaneel op de taartbodems.
- Verwijder het klokhuis van een appel en snijd deze in schijfjes.
- Bak de schijfjes appel in een koekenpan met een klontje boter en een snufje kaneel.
- Verdeel de warme appelschijfjes over de taartjes en geniet!