Recept

Snelle appeltaartjes met dadels en noten

  • Lekker alsgebakje of als toetje
  • Lekker metOptimel kwark appel kaneel
  • 30 minuten
  • 2 personen

Lekker aan de slag:

1. Hak 50 gram volkoren biscuitjes, 30 gram ontpitte dadels (in stukjes) en 25 gram hazelnoten fijn in een keukenmachine en meng het met 1 eetlepel zachte boter.
2. Leg 2 metalen uitsteekringen (10 cm) op een snijplank bekleed met bakpapier.
3. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de 2 ringen en druk het aan met de bolle kant van een eetlepel.
4. Plaats de taartbodems ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
5. Verwijder de metalen ringen van de taartbodems en leg deze op 2 bordjes.
6. Schep 2 flinke lepels Optimel kwark appel kaneel op de taartbodems.
7. Verwijder het klokhuis van een appel en snijd deze in schijfjes.
8. Bak de schijfjes appel in een koekenpan met een klontje boter en een snufje kaneel.
9. Verdeel de warme appelschijfjes over de taartjes.

Voor taart heb
je geen reden
nodig

Ingrediënten:

  • 2 flinke lepels Optimel kwark appel kaneel
  • 1 appel
  • 50 g volkoren biscuitjes
  • 30 g ontpitte dadels
  • 25 g hazelnoten
  • 2 eetlepels zachte Campina ongezouten roomboter
  • Snufje kaneel