Vanille kwark ijsjes met blauwe bessen

  • 15 minuten voorbereiding
  • 240 minuten kooktijd
  • 6 personen

Ingrediënten

Aan de slag

  1. Was de blauwe bessen en doe ze in een pan. Zet de pan op een hittebron op middelhoge warmte. Onder regelmatig roeren laat je de bessen veranderen in een soort compote. Het is leuk om nog wat structuur te houden, dus stop op tijd. Koel vervolgens het mengsel goed terug.
  2. Voeg de afgekoelde blauwe bessen compote toe aan de Optimel magere kwark en roer voorzichtig door totdat je een gemêleerd mengsel hebt. Giet het vervolgens in de ijsvormpjes tot circa een centimeter onder de rand.
  3. Top af met gehakte pistachenoten en honing. Prik de stokjes erin en plaats de ijsvormpjes in de vriezer voor minimaal 4 uur.
  4. Als je een ijsje wil eten, houd het vormpje dan heel kort onder stromend warm water. Het komt dat heel eenvoudig los.