Bananenmuffin met Optimel kwark sinaasappel en abrikoos

Bananenmuffin met Optimel kwark sinaasappel en abrikoos

  • Lekker als ontbijt, tussendoortje of als toetje
  • Lekker met Optimel kwark sinaasappel abrikoos
20 minuten
6 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Pel de bananen, snijd 1½ banaan in plakjes en prak de overige bananen fijn.
3. Hak met een mes het amandelschaafsel fijn.
4. Meng met de mixer in een mengkom de fijngeprakte banaan, het amandelschaafsel, de palmsuiker, zonnebloemolie, ei, kaneel, zelfrijzend bakmeel en zout tot een klonterig beslag.
5. Verdeel het beslag over zes muffinvormpjes en bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
6. Laat de muffins uit de oven een beetje afkoelen.
7. Neem de bijna afgekoelde muffins uit de vorm en snijd met een mes elke muffin doormidden.
8. Neem zes schaaltjes en leg in elk schaaltje 2 muffinhelften.
9. Schep hierop de Optimel kwark sinaasappel abrikoos en wat plakjes banaan.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 45 gram palmsuiker (of kokosbloesemsuiker)
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 ei (L)
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 2 bekers Optimel kwark sinaasappel abrikoos
  • Extra nodig: 6 muffinvormpjes (ingevet en licht met bloem bestoven), mengkom en mixer

Heb je deze recepten al geprobeerd?