Cheesecake met rood fruit
Dirksdotter

Cheesecake met rood fruit

Recept van blogger Dirksdotter
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Kwark Aardbei
20 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

Voorbereiding

Stap 1: Pak de gelatine blaadjes en laat ze ongeveer 5 minuten wellen in een kommetje met koud water.
Stap 2: Gebruik wat boter om de taartvorm mee in te vetten. Bestrooi de bodem van de taartvorm vervolgens met wat paneermeel.
Stap 3: Bedek de taartbodem met de lange vingers. Breek de vingers eventueel in stukjes om ze passend te maken.

De vulling maken
Stap 4: Knijp de gelatine vellen uit en voeg die toe aan pannetje warm water (circa 8 eetlepels, het water moet niet koken). Roer de gelatine goed door het warme water zodat het een egaal goedje wordt.
Stap 5: Breek de twee eieren en gebruik alleen het eiwit. Klop het eiwit net zo lang op tot het lobbig en stevigs is.
Stap 6: Klop ook de slagroom tot die stevig is.
Stap 7: Meng de Optimel kwark, de slagroom en de eiwitten en als laatste de warme gelatine door elkaar. Zorg dat alles goed door elkaar is geroerd. Je kunt er voor kiezen om ook wat kleine stukjes fruit door het mengsel te roeren.

Versieren
Stap 8: Garneer de cheesecake zoals jij dat wilt! We maakten een rondje van gesneden aardbeien in het midden. De rest van aardbeien, frambozen en bramen strooiden de kids er omheen. Klaar is Kees!

Ingrediënten

  • 500 gram Optimel Kwark Aardbei
  • 250 ml verse slagroom
  • boter
  • Paneermeel 1 pak lange vingers
  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • Vers fruit naar keuze