Hemelse ontbijttaartjes
foodcoachsophie

Hemelse ontbijttaartjes

Recept van blogger foodcoachsophie
  • Lekker als Ontbijt
  • Lekker met Optimel kwark vanille
30 minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Zet de oven aan op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot een stevig geheel. Als het te droog is kun je nog water toevoegen.
2. Vet de vormpjes met olie in en vul deze met het mengsel. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan zodat de hele bodem bedekt is. Zet de vormpjes +/- 15 minuten in de oven. Laat de vormpjes met de bodem als ze klaar zijn buitend e oven helemaal afkoelen. (dit kan in een koelkast, dit gaat sneller).
3. Week ondertussen e blaadjes gelatine koud water. Pureer de frambozen met de kwark tot een geheel. Knijp de gelatine blaadjes uit en verwarm deze in een pannetje met 2 eetlepels water. Blijf goed roeren tot de gelatine helemaal is opgelost voeg vervolgens het kwark mengsel toe aan de afgekoelde vormpjes en zet ze in de koelkast om op te stijven. Dit duurt een paar uur.
4. Voeg tot slot de chocolade naar keuze toe die je au bainmarie hebt opgewarmd.
5. Laat weer afkoelen in de koelkast.
6. Smakelijk en geniet er vooral van!

Ingrediënten

  • Bodem:
  • 130 gram (glutenvrije) havermout)
  • 50 gram kastanjemeel of amandelmeel
  • 2 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 á 3 el water
  • 1 el olie (kokosolie of zonnebloemolie)
  • Snufje kaneel
  • Vulling:
  • 1 bak Optimel Kwark Vanille
  • 100 gram (diepvries) frambozen)
  • 4 á 5 blaadjes gelatine
  • On top:
  • 50 gram chocolade naar keuze: wit, puur of melk