Ijstaartjes met avocado
The Lemon Kitchen

Ijstaartjes met avocado

Recept van blogger The Lemon Kitchen
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
60+ minuten
persoon
Gemaakt met

Aan de slag

1. Gebruik een staafmixer of vork om de avocado zacht te krijgen totdat het glad is. Roer nu door de Speculaas yoghurt, totdat het mooi gemengd is en je een lichtgroene kleur hebt gekregen. Roer nu nog 2 eetlepels citroensap er doorheen.
2. Gebruik een vijzel of een keukenmachine om de speculaasjes en de pecannoten fijn te malen. Laat roomboter smelten en roer erdoor tot alles wat van de boter heeft opgenomen.
3. Pak nu de cupcake vorm, spray/vet even in met wat olie of en schep hier eerst 1 eetlepel van de speculaasbodem in en druk goed aan. Schep dan het yoghurt mengsel er op tot aan de rand en zet voor minimaal 2 uur in de vriezer.

Ingrediënten

  • 1 bak Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
  • 1 rijpe avocado
  • 1 biologische citroen
  • 6 speculaasjes
  • handje vol pecannoten
  • 50 gram roomboter