No guilt kersen chocoladetaartjes

No guilt kersen chocoladetaartjes

  • Lekker als gebakje, toetje of als tussendoortje
  • Lekker met Optimel Griekse stijl yoghurt kers
25 minuten
10 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1.Verwarm de oven voor op 175 °C
2.Meng in de keukenmachine de havermout, 100 gram meel, cacaopoeder, 40 gram kokosvet, honing en zout tot een licht plakkerig kruimeldeeg
3.Vet de cupcakevormpjes in met een 1 eetlepel kokosvet en bestuif ze licht met 1 eetlepel (spelt)meel
4.Verdeel het deeg in 8 balletjes en leg in elk cupcakevormpje een deegballetje. Bekleed de bodem en rand van elk vormpje met het stukje deeg, zodat er een deegbakje ontstaat
5.Bak de deegbakjes ca. 12-15 minuten in de voorverwarmde oven
6.Laat de deegbakjes in de vorm afkoelen en neem ze daarna uit de vorm
7.Vul de deegbakjes met Optimel Griekse stijl yoghurt kers en garneer het taartje met vers rood fruit

Ingrediënten

  • 450 gram Optimel Griekse stijl yoghurt kers
  • 100 gram havermout
  • 100 gram + 1 eetlepel (spelt)meel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 40 gram + 1 eetlepel kokosvet
  • 2 eetlepels honing
  • 1 snufje zout
  • 200 gram gemengde rode vruchten (bijv. aardbei, framboos, braam en bosbes)
  • Extra nodig: keukenmachine en 10 metalen cupcakevormpjes van 7 cm ∅

Heb je deze recepten al geprobeerd?