Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Verwarm in een steelpan het appelsap en laat hierin de rozijnen ca. 5 minuten wellen
3. Laat de gewelde rozijnen in een zeef uitlekken
4. Hak in de keukenmachine (of met een mes) de helft van de havermout heel fijn
5. Meng in de keukenmachine dit met de overige havermout, melk, kokosolie, palmsuiker, 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel, gemberpoeder en zout door elkaar
6. Voeg op het laatste moment de uitgelekte rozijnen toe
7. Kneed er een kruimelig deeg van
8. Rol het deeg met de deegroller (op een licht met bakmeel bestoven werkblad) uit tot een rechthoek van ca. 10 bij 24 cm
9. Snijd het deeg in 12 langwerpige repen en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
10. Bak de koeksoldaatjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar
11. Laat de koeksoldaatjes uit de oven afkoelen zodat ze stevig worden
12. Schep de Optimel kwark gestoofde appel vanille in vier kommen
13. Eet de haversoldaatjes door ze eerst in de kwark te dippen en lepel de overgebleven kwark lekker zo op