Een overheelijke cheesecake waar geen oven aan te pas komt!
Zo maak je het.
Begin met de bodem.
- Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water zodat ze wat zachter worden.
- Giet daarna het water af. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 20 cm) met bakpapier.
- Maal de amandelen grof in je blender en voeg de dadels, kokos, kaneel, oploskoffie en een mespunt zou toe.
- Maal tot alles goed gemengd is.
- Beleg de bodem met twee-derde van het mengel en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel.
- Zet de vorm in de koelkast.
Vervolgens de vulling:
- Rol van het resterende deeg kleine balletjes. Deze zijn straks voor op de taart!
- Meng in een kleine pan de agar agar met de melk.
- Breng al roerend aan de kook en laat vervolgens een minuutje garen.
- Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.
- Ga verder met de vulling. Roer de roomkaas los in een kom. Voeg de yoghurt en cacaopoeder toe en roer tot het volledig gemengd is.
- Voeg dan de slagroom en kokosbloesemsuiker toe en klop met de mixer tot een luchtiger geheel. Is de melk met daarin de agar agar redelijk afgekoeld?
- Meng dit dan door de vulling heen en schenk de vulling vervolgens in de taartvorm.
- Versier de taart met de balletjes die je van het deeg voor de bodem hebt gemaakt en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
- Doe er als laatst ook nog wat geschaafde pure chocolade overheen.
Geniet!