Pepernoten koffie taart
Marieke_vbeek

Pepernoten koffie taart

Recept van blogger Marieke_vbeek
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Koffie
60+ minuten
persoon

Aan de slag

Als eerst verkruimel je 150 gram pepernoten.
Vervolgens smelt je in een pannetje kokosolie waaraan je de verkruimelde pepernoten toevoegt.
Bedek een springvorm (24cm) met het kokos pepernoten mengsel, druk het goed aan en zet het in de koelkast.
Ondertussen laat je de gelatineblaadjes 10 minuten in een bakje met water weken.
Vervolgens lepel je de Optimel Griekse Stijl Yoghurt Koffie in een kom los en knijp je de gelatineblaadjes uit boven de kwark en roer je alles goed door totdat het is opgelost.
Meng hier vervolgens 150 gram pepernoten doorheen.
Haal de springvorm uit de koelkast en bedek de pepernotenbodem met het kwarkmengsel.
Verdeel vervolgens de overige pepernoten over de taart.
Smelt de chocolade in een pannetje en verdeel deze vervolgens over de taart.
Zet als laatst de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te laten stijven. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 900 gram Optimel Griekse Stijl Yoghurt Koffie
  • 8 gelatineblaadjes
  • 350gr pepernoten
  • 60gr kokosolie
  • 2 blokjes pure chocolade 82%