Snelle appeltaartjes met dadels en noten

Snelle appeltaartjes met dadels en noten

  • Lekker als gebakje of als toetje
  • Lekker met Optimel kwark appel kaneel
30 minuten
2 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Hak 50 gram volkoren biscuitjes, 30 gram ontpitte dadels (in stukjes) en 25 gram hazelnoten fijn in een keukenmachine en meng het met 1 eetlepel zachte boter
2. Leg 2 metalen uitsteekringen (10 cm) op een snijplank bekleed met bakpapier
3. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de 2 ringen en druk het aan met de bolle kant van een eetlepel
4. Plaats de taartbodems ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te stijven
5. Verwijder de metalen ringen van de taartbodems en leg deze op 2 bordjes
6. Schep 2 flinke lepels Optimel kwark appel kaneel op de taartbodems
7. Verwijder het klokhuis van een appel en snijd deze in schijfjes
8. Bak de schijfjes appel in een koekenpan met een klontje boter en een snufje kaneel
9. Verdeel de warme appelschijfjes over de taartjes

Ingrediënten

  • 2 flinke lepels Optimel kwark appel kaneel
  • 1 appel
  • 50 g volkoren biscuitjes
  • 30 g ontpitte dadels
  • 25 g hazelnoten
  • 2 eetlepels zachte Campina ongezouten roomboter
  • Snufje kaneel

Heb je deze recepten al geprobeerd?