Stoofperen in bier
Sterkindekeuken

Stoofperen in bier

Recept van blogger Sterkindekeuken
  • Lekker als Toetje
  • Lekker met Optimel Griekse Stijl Yoghurt Vanille
120 minuten
persoon

Aan de slag

1. Schil de stoofperen. Voor het mooiste effect gebruik je een dunschiller en ga je van het steeltje tot aan de onderkant in één beweging. Ga op die manier de peer rond. Verwijder het klokhuis van de peer met behulp van een meloenboor. Het klokhuis verwijder je door ongeveer drie keer de peer uit te hollen vanaf de onderkant.
2. Zet de peren in een pan waar de peren netjes naast elkaar kunnen. Voeg het winter bokbier toe en verrijk met appelstroop, kaneelstokjes en vier takken tijm. Vul de pan vervolgens aan met kokend water totdat de stoofperen onder staan. Zet op de hittebron en laat 2 uur met deksel zachtjes stoven (niet koken). Verwijder dan de peren en kook de rest van het vocht in tot een siroop. Blijf in de laatste minuten erbij, zodat je de gewenste dikte krijgt.
3. Zet een stoofpeer op een bord. Drapeer tegen de stoofpeer wat Griekse yoghurt met speculaassmaak. Geef wat kleur met een takje tijm, wat knapperigheid met gehakte macadamianoten en extra smaak met een snufje koek- en speculaaskruiden.
4. Voeg als laatste de siroop toe aan het dessert. Heb je gasten over de vloer? Dan is het leuk om dit aan tafel te doen voor een extra beleving!

Ingrediënten

  • 500gr Optimel Griekse Stijl Yoghurt Speculaassmaak
  • 12 takken tijm
  • 8 stoofperen
  • 2 flessen witerbok bier
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 handjes macadamianoten
  • koek-en speculaaskruiden