Yoghurt Griekse stijl met honing, granaatappel en kaneelcrunch

Yoghurt Griekse stijl met honing, granaatappel en kaneelcrunch

  • Lekker als ontbijt of als tussendoortje
  • Lekker met Optimel Griekse stijl yoghurt naturel
20 minuten
2 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 200 tot 225 graden
2. Bestuif een halve plak bladerdeeg met kaneel en rol het deeg uit met een deegroller. Strooi een beetje bloem onder het deeg, anders blijft het plakken
3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en leg het op een met bakpapier ingepakte bakplaat
4. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg licht met water en bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven
5. Snijd ondertussen een granaatappel doormidden. Pak een helft van de granaatappel en leg het met de platte kant losjes op je hand. Zet een diep bord onder je hand om het granaatappelsap op te vangen. Klop met een houten lepel op de schil van de granaatappel, zodat de pitjes eruit vallen en het vocht in het bord wordt opgevangen. Doe dit ook met de andere helft van de granaatappel
6. Schep 4 flinke lepels Optimel Griekse stijl yoghurt naturel in twee kommen en verdeel de granaatappelpitjes, het granaatappelvocht, 4 eetlepels grof gehakte walnoten en 2 eetlepels honing over de kommen
7. Verkruimel het crunchy kaneelbladerdeeg over de kommen. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 ml Optimel Griekse stijl yoghurt naturel
  • ½ plak bladerdeeg
  • Snufje kaneel
  • 1 Granaatappel
  • 4 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 2 eetlepels honing

Heb je deze recepten al geprobeerd?