Aardbeien Kwarktaart
Recept van blogger @xmariekie
- 20 minuten voorbereiding
- 200 minuten kooktijd
- 8 personen
Ingrediƫnten
- 2x Optimel Magere kwark aardbeien
- 60g havermout
- 50g hazelnoten
- 100g dadels
- 20g roomboter
- 1 tl kaneel
- 3 el agavesiroop
- 10 blaadjes gelatine
- Aardbeien
Aan de slag
- Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de havermout, hazelnoten, dadels, roomboter, kaneel, agavesiroop in de blender tot een dik beslag.
- Verdeel het beslag in de springvorm en zet het voor 20 minuten in de oven.
- Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water
- Doe ondertussen de aarbeidenkwark in een grote schaal
- Verwarm 5 el water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat dit vervolgens oplossen in het kokende water.
- Meng nu de gelatine door het kwarkmengsel
- Laat de bodem eerst goed afkoelen, voordat je verder gaat.
- Haal het groen van de aarbeien af, snijd ze door de helft en zet ze met de platte kant tegen de springvorm aan.
- Stort daarna het kwarkmengsel eroverheen en laat het dan drie uur stijven in de koelkast.
- Versier het als laatste met wat aardbeien.