Aardbeien Kwarktaart

  • 20 minuten voorbereiding
  • 200 minuten kooktijd
  • 8 personen

Ingrediƫnten

  • 2x Optimel Magere kwark aardbeien

  • 60g havermout

  • 50g hazelnoten

  • 100g dadels

  • 20g roomboter

  • 1 tl kaneel

  • 3 el agavesiroop

  • 10 blaadjes gelatine

  • Aardbeien

Voorbereiding

  1. Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 150 graden.

  2. Meng de havermout, hazelnoten, dadels, roomboter, kaneel, agavesiroop in de blender tot een dik beslag.

  3. Verdeel het beslag in de springvorm en zet het voor 20 minuten in de oven.

  4. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water

  5. Doe ondertussen de aarbeidenkwark in een grote schaal

  6. Verwarm 5 el water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat dit vervolgens oplossen in het kokende water.

  7. Meng nu de gelatine door het kwarkmengsel

  8. Laat de bodem eerst goed afkoelen, voordat je verder gaat.

  9. Haal het groen van de aarbeien af, snijd ze door de helft en zet ze met de platte kant tegen de springvorm aan.

  10. Stort daarna het kwarkmengsel eroverheen en laat het dan drie uur stijven in de koelkast.

  11. Versier het als laatste met wat aardbeien.