Aardbeiencrumble

  • 60 minuten voorbereiding
  • 6 personen

Ingrediënten - bodem

  • 75 gr amandelmeel
  • 150 gr havermout
  • 1 eierdooier
  • 30 gr honing
  • 1 el bakpoeder
  • Snufje zout

Ingrediënten - vulling

Ingrediënten - crumble

  • 30 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout
  • 3 el honing
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal of bakvorm in.
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem en druk plat over de bodem van de ovenschaal.
  3. Mix de aardbeien met de kwark en verdeel over de bodem.
  4. Mix alle ingrediënten voor de crumble en verkruimel met je handen. Als het te droog blijft, voeg je meer honing toe tot het plakkerig genoeg is. Verdeel vervolgens over de aardbeien.
  5. Schuif de crumble voor 30 minuten in de oven. Als hij te bruin wordt, dek je hem halverwege af met aluminiumfolie.
  6. Laat de crumble grotendeels afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt. Garneer met extra kwark en aardbeien en klaar!