Amandel vlaaitjes met kersen
- 10 minuten voorbereiding
- 25 minuten kooktijd
- 2 personen
Ingrediënten
- 100g Optimel Yoghurt Griekse stijl kers
- 25g amandelmeel
- 20g havermout
- 75g ongezoete appelmoes
- 3g bakpoeder
- 1 klein ei of 40g eiwit
- Amandel extract naar smaak
- snuf zout
- Stevia
- fijngemaakte kersen
- 100-150g bevroren kersen. (evt. gebonden met psyllium vezels of ander bindmiddel)
- 10g geroosterd amandelschaafsel
Aan de slag
- Pureer met de staafmixer het amandelmeel, havermout, appelmoes, ei, stevia, zout en extract tot glad beslag.
- Voeg nu het bakpoeder toe en meng dit kort door het beslag.
- Schenk het beslag in 2 vormpjes en bak op 180 gr/25-30 min.
- Vul de vlaaitjes met Optimel Yoghurt Griekse stijl kers en kersen en strooi de amandelen erover.