Baked oats met vijgen

Ingrediënten

  • 275 ml Optimel Limited Edition Drinkyoghurt Vijg Kaneel
  • 200 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 gram appelmoes
  • 1 tl vanille extract
  • 2 verse vijgen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout met het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
  3. Mix in een andere kom de drinkyoghurt met de eieren, appelmoes en het vanille extract.
  4. Doe de natte ingrediënten bij de droge en mix door elkaar. Schep vervolgens in de ovenschaal en verdeel evenredig.
  5. Snijd de vijgen in dunne plakjes en verdeel over de bovenkant.
  6. Schuif de baked oats met vijgen voor 15 minuten in de oven totdat hij goudbruin kleurt.
  7. Smullen maar!