Breakfast Bowl met homemade granola
- 20 minuten voorbereiding
- 25 minuten kooktijd
- 4 personen
Ingrediënten
- Optimel Magere kwark citroen
- 150g havervlokken
- 100g cashewnoten
- 50g pompoen pitten
- Snufje zout
- 3 el ahornsiroop
- 3 el kokosolie rasp van 1 citroen
- sap van 1/2 citroen
- 25g bevroren gedroogde aardbei
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in de magnetron en meng deze met de ahornsiroop, citroensap en citroenrasp.
- Meng in een andere kom de havervlokken, cashewnoten, pompoenpitten en het zout. Voeg hier het kokosolie mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar.
- Bak de granola 5 minuten in de oven op 180 graden.
- Haal de bakplaat er vervolgens uit het schep de granola om. Bak de granola dan weer 5 minuten. Herhaal dit nog twee keer zodat de granola in totaal 20 minuten gebakken is. Let op! Elke oven is anders en granola kan snel aanbranden, houd de oven dus goed in de gaten en verlaag eventueel de oventemperatuur of baktijd.
- Laat de granola afkoelen.
- Maal de helft van de gevriesdroogde aardbeien fijn tot poeder, bijvoorbeeld in een vijzel.
- Meng dit aardbeienpoeder en de overige gevriesdroogde aardbeien door de granola.
- Serveer de granola met Optimel Magere kwark citroen en verse aardbeien.