Blauwe Bessen Scones
- 30 minuten voorbereiding
- 12 minuten kooktijd
- 8 personen
Ingrediënten
- Optimel Magere kwark vanille
- 50g roomboter
- 200g volkoren meel
- 1 snuf zout
- 1 el bakpoeder
- 3 el agavesiroop of zoetstof
- 2 eieren
- 50 ml melk naar keuze
- Handje diepvries blauwe bessen
- (zelfgemaakte) jam*
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de roomboter even smelten in de magnetron.
- Doe ondertussen het meel, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
- Voeg hier dan de gesmolten roomboter, agavesiroop, 1 ei en melk bij.
- Kneed met je handen tot dik deeg en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Pak een stukje deeg met je handen, maak er een balletje van en leg op het bakpapier.
- Druk het deeg plat tot ongeveer 1.5 a 2 cm. Herhaal dit totdat je deeg op is.
- Vervolgens druk je wat blauwe bessen in de bolletjes deeg.
- Klop dan het ei dat je over had los en smeer hier de scones mee in.
- Bak de scones 12-15 minuten.
- Eet de scones met jam en vanille kwark, enjoy!