Blauwe Bessen Scones

  • 30 minuten voorbereiding
  • 12 minuten kooktijd
  • 8 personen

Ingrediƫnten

  • Optimel Magere kwark vanille
  • 50g roomboter
  • 200g volkoren meel
  • 1 snuf zout
  • 1 el bakpoeder
  • 3 el agavesiroop of zoetstof
  • 2 eieren
  • 50 ml melk naar keuze
  • Handje diepvries blauwe bessen
  • (zelfgemaakte) jam*

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de roomboter even smelten in de magnetron.
  3. Doe ondertussen het meel, zout en bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
  4. Voeg hier dan de gesmolten roomboter, agavesiroop, 1 ei en melk bij.
  5. Kneed met je handen tot dik deeg en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  6. Pak een stukje deeg met je handen, maak er een balletje van en leg op het bakpapier.
  7. Druk het deeg plat tot ongeveer 1.5 a 2 cm. Herhaal dit totdat je deeg op is.
  8. Vervolgens druk je wat blauwe bessen in de bolletjes deeg.
  9. Klop dan het ei dat je over had los en smeer hier de scones mee in.
  10. Bak de scones 12-15 minuten.
  11. Eet de scones met jam en vanille kwark, enjoy!