Frozen yoghurt met frambozen

  • 5 minuten voorbereiding
  • 2 personen

Op een warme zomerdag gaat er natuurlijk niks boven ijs. En al helemaal wanneer je hier zorgeloos van kunt genieten. Neem bijvoorbeeld frozen yoghurt: het bewustere alternatief op roomijs. Mits je hem zelf maakt. Wij vertellen je hoe dit zit. Liever direct aan de slag? Scroll dan naar beneden voor het recept.

 

Wat is frozen yoghurt?

Eigenlijk is frozen yoghurt niet meer dan bevroren of ijskoude yoghurt of kwark. Zo simpel kan het zijn. Zacht van textuur en de friszure smaak een heerlijke opfrisser op een warme dag. Pimp dit “ijsje” met verschillende toppings en je hebt een gezond tussendoortje. Of toch niet?

 

Zo geniet jij bewust van jouw frozen yoghurt

Frozen yoghurt wordt ook wel eens verward met yoghurtijs, dat vaak een stuk minder gezond is. Dit komt bijvoorbeeld door de toevoeging van suiker, om de vorming van ijskristallen te voorkomen. Ook wordt er in sommige gevallen slagroom toegevoegd, zodat het yoghurtijs nog meer op softijs gaat lijken. Ga jij ook liever voor bewust genieten? Maak jouw frozen yoghurt dan lekker thuis. Bijvoorbeeld met Optimel Magere kwark vanille en frambozen. Hieronder vertellen wij je hoe je dit makkelijk doet.

 

Super smaakmakers

Uiteraard kun je naturel kwark of yoghurt gebruiken of een vleugje vanille toevoegen met Optimel Magere kwark vanille. De friszure smaak maakt al een lekker tussendoortje en met toppings zoals noten, vers fruit of pure chocolade maak je hem helemaal af. Toch kan een smaakmaker net dat beetje extra geven. Denk aan de zachte smaak van banaan, het frisse van frambozen of het zoete van aardbeien. Dit maakt je frozen yoghurt niet alleen smaakvoller, fruit geeft het ook direct een mooi kleurtje.

 

Heb je even?

Er zijn verschillende manieren om frozen yoghurt te maken. Wanneer je de tijd hebt en je geen bevroren fruit gebruikt als smaakmaker, schep je alle yoghurt in een bak en plaats je die vervolgens in de vriezer. Vervolgens roer je om het half uur de yoghurt om, om te voorkomen dat het vastvriest. Na 3 uur kun je genieten van een perfecte frozen yoghurt. Maar wanneer je binnen 5 minuten jouw ijsje wilt lepelen, kun je beter bevroren fruit en een blender gebruiken. Dan hoef je alleen alle ingrediënten bij elkaar te gooien, even mixen en klaar!

Zin in meer frozen frambozen?

Probeer dan eens dit recept voor frambozen kwarkijsjes. Gemakkelijk en snel gemaakt met slechts twee ingrediënten. Voor de toppings kun je losgaan met chocolade en granola, maar ga vooral voor wat jij lekker vindt.

 

Deel of mail dit recept

Vind jij dat anderen dit recept ook moeten proberen? Of wil je het bewaren voor later? Klik op onderstaande knop om het te delen of naar jezelf te mailen.

Ingrediënten frozen yoghurt met frambozen

Frozen yoghurtrecept

  1. Pureer de frambozen met een blender.
  2. Voeg hier de kwark aan toe en mix alles nog even goed doorelkaar.
  3. Eventueel kun je honing toevoegen voor een extra zoetje.
  4. Schep in kommetjes en bestrooi met pistache.