Lemon coconut cake
- 30 minuten voorbereiding
- 15 minuten kooktijd
- 6 personen
Ingrediënten
- Ingrediënten bodem:
- 100g havermoutmeel
- 60g amandelmeel
- 1 ei
- 2 tl Livin' la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
- 3 el agavesiroop
- Ingrediënten kwarklaag:
- 500g Optimel Magere kwark citroen
- 4 el kokosrasp
- 3 gelatineblaadjes
Aan de slag
- Start met de bodem. Meng eerst alle droge ingrediënten van de bodem. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
- Druk de bodem goed in het bakblik. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
- Ga dan verder met de kwarklaag. Week de gelatineblaadjes in water.
- Meng de geweekte gelatineblaadjes met 3 el van de kwark, voeg al roerend de rest van de kwark toe.
- Roer de kokosrasp door de kwark en giet het mengsel op de afgekoelde bodem.
- Zet in de koelkast om op te stijven. Ik laat de taart meestal een nachtje in de koelkast staan.
- Strooi eventueel nog wat kokosrasp en citroenrasp over de taart.