Lemon coconut cake

  • 30 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 6 personen

Ingrediënten

  • Ingrediënten bodem:
  • 100g havermoutmeel
  • 60g amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 tl Livin' la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop
  • Ingrediënten kwarklaag:
  • 500g Optimel Magere kwark citroen
  • 4 el kokosrasp
  • 3 gelatineblaadjes

Aan de slag

  1. Start met de bodem. Meng eerst alle droge ingrediënten van de bodem. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
  2. Druk de bodem goed in het bakblik. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
  3. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
  4. Ga dan verder met de kwarklaag. Week de gelatineblaadjes in water.
  5. Meng de geweekte gelatineblaadjes met 3 el van de kwark, voeg al roerend de rest van de kwark toe.
  6. Roer de kokosrasp door de kwark en giet het mengsel op de afgekoelde bodem.
  7. Zet in de koelkast om op te stijven. Ik laat de taart meestal een nachtje in de koelkast staan.
  8. Strooi eventueel nog wat kokosrasp en citroenrasp over de taart.