Griekse stijl yoghurt framboos taart

Griekse stijl yoghurt framboos taart

  • Lekker als gebakje, toetje of als tussendoortje
  • Lekker met Optimel Griekse stijl yoghurt frambozen
30 minuten
8 personen
Gemaakt met

Aan de slag

1. Smelt 75 gram boter in een steelpan. Verkruimel 150 gram speltkoekjes (of volkorenkoekjes) en meng dit met de gesmolten boter
2. Pak de randen van een springvorm (20 cm) in met bakpapier
3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan
4. Laat 6 blaadjes gelatine in een kom koud water weken
5. Klop in een mengkom 150 g roomkaas light romig met een mixer
6. Meng de romige roomkaas goed met 1 beker Optimel Griekse stijl yoghurt frambozen
7. Verwarm in een steelpan 2 eetlepels water en los de 6 blaadjes gelatine (goed uitgeknepen) erin op
8. Meng de gelatine door het yoghurtmengsel en schep dit in de springvorm
9. Laat de yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
10. Garneer de yoghurttaart met 2 bakjes verse frambozen
11. Snijd de taart in 8 punten en serveer met verse frambozensaus*

*Frambozensaus: Pureer 1 bakje frambozen met een staafmixer tot saus en zeef de pitjes eruit. Voeg naar smaak wat poedersuiker en/of 1 scheutje citroensap toe.

Ingrediënten

  • 450 g Optimel Griekse stijl yoghurt framboos
  • 75 g Campina ongezouten roomboter
  • 150 g speltkoekjes of volkorenkoekjes
  • 6 blaadjes gelatine
  • 150 g roomkaas light
  • 2 bakjes verse frambozen

Heb je deze recepten al geprobeerd?